PEUGEOT ION

A Peugeot mától előfoglalásokat vesz fel a 100%-os elektromos autójára, az iON-ra. A márka szándéknyilatkozatot írt alá kilenc, európai, nagy flottával rendelkező és az „Auto-partage” – „Közös gépkocsi használati” rendszert támogató nagyvállalattal és közintézménnyel.

Az iOn-al a Peugeot egy új nulla emissziójú városi közlekedési eszközt kínál egyéni és céges ügyfelei számára. Lithium-ion akkumulátorának köszönhetően, a 130 km-es hatótávolságú menetteljesítményével az iOn hatékony válasz a városi mobilitás időszerű kérdéseire és a környezetkíméletre.

A Peugeot céges offenzívájának eredményeként már kilenc európai vállalat érdeklődik komolyan az iOn iránt, amely hatékony választ nyújt az „Autopartage” megoldásokra.

A magánszemélyek előfoglalásait Franciaországon kívül, a németországi, az angol, a spanyol és az olasz leányvállalatok internetes honlapjai fogadják. 

A Peugeot úttörő és mindmáig világelső a „nulla” károsanyag-kibocsátású elektromos autók eladásában, az 1995 és 2003 között gyártott 106 modellel (106 Electric).

Az iOn-t, a Mitsubishi Motor Company (MMC) együttműködésével fejlesztettek, és a Frankfurti Autószalonon mutatták be idén, szeptemberben.